До края на септември завършва първия етап от строителството на кръговото кръстовище в  в кв. Младост
До края на септември завършва първия етап от строителството на кръговото кръстовище в в кв. Младост / 100 вести

До края на месец септември трябва да завърши изпълнението на първия етап от строителството на кръгово кръстовище в кв. Младост - на ул. „Лазурна“ и „Свищовска“ пред „Лидл“. Това показва анализът от изпълнение на капиталовата програма на Община Габрово за 2016 година до момента.

Изграждането на кръгово кръстовище на това място е обусловено от предстоящото реализиране на проекта за „Интегриран градски транспорт на Габрово“ и не на последно място – по предложение на жителите на Младост, Трендафил 1 и 2 и квартал Русевци. Мястото е предпоставка за пътнотранспортни произшествия, тъй като е в близост до училище „Отец Паисий“ и детска градина.

Проектът предвижда на мястото на съществуващото четириклонно кръстовище да бъде изпълнено кръгово движение. Централният остров ще бъде повдигнат спрямо пътното платно с пътни бордюри от гранит. За по-добра ориентация по периметъра на кръга ще бъдат монтирани светещи стрелки, а около централния кръг ще се изгради ивица от гранитен паваж. С цел насочване на движението ще бъдат оформени 4 броя разделителни острови с настилка от цветни гранитни павета. Създадените междинни зони за изчакване при влизане в кръстовището значително ще подобрят безопасността на движение при преминаване през кръга.

Източник: вестник „100 вести"