Днес е първото заседание по делото за убийството на треньора Лилян Александров
Днес е първото заседание по делото за убийството на треньора Лилян Александров / Дарик Габрово, архив

Първото заседание по делото за убийството на треньора по спортна акробатика Лилян Александров  е насрочено за днес в Габровски окръжен съд. В престъплението е обвинен друг треньор от Габрово - М.И. на 46 г.  Магистратите са предвидили три последователни дни за разглеждане на делото. Предстои да бъдат разпитани 27 свидетели, няколко вещи лица, да се разгледат подготвените експертизи.  

Убийството бе извършено на 21 март, миналата година, около 20 часа, пред дома на 56-годишния треньор. Няколко часа след това бяха заловени  М.И.  и неговият син. На 25 март Габровски окръжен съд остави бащата в ареста, но освободи момчето.

Бруталното престъпление разтърси цялата общественост на Габрово. Според събраните   данни убиецът е причаквал Лилян на площадката пред входа на кооперацията, в която живее. Пет куршума 9 по 18 мм за "Макаров", изстреляни от упор, са пронизали тялото на треньора. Експертите предполагат, че е стреляно с преработен газов пистолет "Иж". Оръжието така и не беше открито. Обвинението разполага с четирима свидетели, единият от които е защитен. Задържаният за убийството М. И. до този момент не е направил самопризнания.