Йордан Камджалов
Йордан Камджалов / netinfo
Световноизвестният диригент Йордан Камджалов ще гостува в Габрово с програма, под мотото "Музикална лаборатория за човека".

На 10 декември, предколедно Габрово ще бъде домакин на уникалния културен проект „Музикална лаборатория за човека“ с Йордан Камджалов. Това е концептуален вокален проект, разгърнат в три формата, който стъпва на безпрецедентната и международно призната българска хорова традиция.

Емил Табаков ще дирижира Габровски камерен оркестър

Основна задача е търсенето и копнежът към безкрайните и неподозирани възможности и перспективи пред творческия потенциал на самия Човек. Датата е 10 декември, а мястото е Художествената галерия „Христо Цокев“ в Габрово.

Какво ще се случи?
12:00 часа
БЪЛГАРИЯ ПЕЕ – МУЗИКАЛНА ЛАБОРАТОРИЯ ЗА ВСИЧКИ
Формат без аналог, който обединява хора с различни опит, социална, възрастова и професионална принадлежност, отворен за всеки без ограничение, в който отпадат границите между изпълнители и публика и участниците стават част от самия творчески процес.
14:00 часа
СРЕЩА – РАЗГОВОР с Визионера Йордан Камджалов – ЗА търсенето и разгръщането на човешкия потенциал, за новите импулси в културното пространство, за пресечните точки на професионализма, опита и таланта… за всичко, което аудиторията иска да знае.
Срещите – разговори със световноизвестния диригент са неговият начин за комуникация, такива той е провеждал в Софийския университет, в Пловдивски, в университета в Хайделберг… скоро и в Габрово – центърът на България
16:00 часа

АНСАМБЪЛ НА МУЗИКАЛНА ЛАБОРАТОРИЯ ЗА ЧОВЕКА
 

Йордан Камджалов
netinfo

Водещият импулс за създаването на този безаналогов, елитен вокален ансамбъл, е копнежът красивото, мощно и безпределно вътрешно акустическо пространство на Човека, да бъде споделено и отразено във външното акустическо пространство. Репертоарът на формацията обединява по уникален начин български фолклор и стилове от архаика до 21-ви век, вплетени в импровизационни модуси.

Кой е Йордан Камджалов?

– Първият чужденец, избран единодушно едва на 30-годишна възраст за Генерален музикален директор и Главен диригент на град Хайделберг.
– Дирижира водещи оркестри в Берлин, Лондон, Цюрих, Лос Анджелис, Токио, Бостън, Лисабон и др.
– Академик на Българската академия на науките и изкуствата
– Един от тримата най-добри диригенти на своята генерация, избран от Лондонска Филхармония
– NASA и Международният център по астрономия (IAU) дават неговото име на астероид през 2014 г
– Посланик на българската култура по света – Superbrands International
– През 2014 година поема отговорността да създаде Нов концептуален Културен Проект в лицето на GENESIS ORCHESTRA и Музикална лаборатория за човека

Всичко това и още много е Йордан Камджалов, а какво предстои да се случи в Габрово на 10 декември, никой не знае, но всички можем да станем част от това събитие.