Бъки
Бъки / sport-gabrovo.com

Шампионът на България по хандбал при девойките до 19 години за 2017-а ще стане известен тази неделя. Финалният турнир от първенството е в зала „Спартак“ в Хасково и ще събере седемте най-добрия състава от страната в тази възраст. Отборът на „Бъки“ ще защитава трофея си от миналата година и ще се опита отново да направи златен дубъл, след като през януари спечели Купа България в Горна Оряховица.

Тогава заради контузия в срещите не участва Мадлен Тодорова. Сега тя ще бъде на разположение на треньорката Веселина Златева. Ще се разчита много и на 14 годишния талант Мари Томова, която вече със самочувствие се изявява и в първенството при жените. Състава ще подкрепя и възстановяващата се от сериозна травма Габриела Георгиева.

В първенството на Зона „Мизия“ този сезон „Бъки“ остана на второ място след основния си конкурент у нас „Етър 64“ (Велико Търново). Двата тима си размениха победи през редовния сезон, но „болярките“ успяха да спечелят с по-голяма голова разлика в последния турнир, който се проведе в старата столица, и заеха първото място. Логиката сочи, че двата състава са и главните претенденти за титлата. Във финала за Купа България „Бъки“ се наложи над „Етър 64“ с 27:22 и със сигурност възпитаничките на Йонка Генчева са амбицирани да вземат реванш в Хасково.

Турнирът започва в петък. Жребият раздели фаворитите в първата фаза на финалния турнир. „Бъки“ попадна в група „А“, заедно с тимовете на „Панагюрище“, „Шумен 98“ и „Ники спорт“ (Сливница), а „Етър 64“ е в група „Б“ с „Васил Левски“ (Нови Пазар) и домакините от „Хасково“. Първите два отбора от двете групи ще се класират на полуфиналите. Двубоят за титлата е в неделя от 13 часа.

Състав на „Бъки“: Ивон Дюлгерова, Лора Иванова, Милица Колева, Мадлен Тодорова, Габриела Маркова, Йоана Костова, Емилия Самуилова, Рени Еремиева, Мари Томова, Михаела Петрова, Ванеса Найденова, Карина Съменова, Габриела Цонева, Маргарита Христова, Екатерина Стефанова, Ивета Христова, Габриела Георгиева.

Треньор: Веселина Златева   

Източник: sport-gabrovo.com