Десетки остават без удобен превоз след като БДЖ спря сутрешния влак от Дряново до Трявна
Десетки остават без удобен превоз след като БДЖ спря сутрешния влак от Дряново до Трявна / Dariknews.bg, архив

Десетки хора в габровско остават без удобен превоз между малките и големите населени места след като БДЖ спря сутрешния работнически влак от Дряново до Трявна. Проблемите с този влак започват още в началото на годината, каза пред Дарик Виолета Недялкова, която всяка сутрин пътува от Дряново до Трявна. 

От БДЖ първоначално извозвали пътниците с автобуси, но от миналата седмица напълно отменили влака. А работещите трябва да търси алтернативен превоз до големия град.

Влак на всеки 20 минути между София и Перник в пиковите часове

От началото на месец юли до 15 септември жителите на Дряново и околността няма да имат удобен сутрешен влак до Трявна, обясни Виолета Недялкова, която доскоро е използвала влакът в 8.00 ч., за да стигне до работата си.

"Проблемът започна още в началото на годината след като беше спрян този влак 40131. Пуснаха на негово място автобуси, но имаше дни, в които нямаше и автобуси, и влак", разказа тя. 

Пътниците от спрения влак готвят подписка срещу решението на БДЖ.

"Събираме хора, които пътуваме с този влак от Търново, от Соколово, от Царева ливада, Дряново. Не можем да разберем защо точно този влак спират. Защо не спират обедния влак", недоумява още Недялкова. 

Част от хората вече са си закупили карти за пътуване с железницата, а заради промените не могат да ги използват, тъй като се налага търсят алтернативен по-удобен превоз, с който да стигнат до работните си места.