Д-р Иван Иванов: Сградата на пожарната служба в Севлиево е включена в плана за саниране
Д-р Иван Иванов: Сградата на пожарната служба в Севлиево е включена в плана за саниране / Община Севлиево

„За мен е чест да присъствам на такова събитие. Няма как един кмет да не е радостен от това, което се случва. Спомняме си преди две години какъв беше старият автопарк на Районна служба по безопасност и защита на населението в Севлиево, а днес виждаме една изцяло нова техника и нови автомобили.

Благодаря на всички вас, на комисар Русинов, на гл.инспектор Банков за това, което правите, за ползотворната и съвместна работа с Община Севлиево. През изминалата година имаше няколко сериозни бедствия, които сполетяха общината. Спомняме си как много дни и нощи се налагаше да работите на терен.

В момента Община Севлиево разработва Интегрирания план за градско възстановяване и развитие, в който сме заложили сградата на пожарната служба да бъде санирана и подновена. Надявам се нашето партньорство да продължава в същия дух на разбирателство и взаимопомощ и занапред“, с тези думи д-р Иван Иванов се обърна към огнеборците по време на освещаването на новата противопожарна техника на ПБЗН-Севлиево.

Директорът на регионална Дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Габрово Комисар Русинов сподели, че за Севлиево са доставени седем автомобила, агрегати, защитни облекла, мото помпи, резачки и въздушни агрегати.

Комисар Русинов изказа благодарност към всички, които през изминалия месец са се включили в гасенето на пожара в с. Дамяново. „Издадена е заповед за награждаване с отличие за конкретен личен принос на служителите: мл.инспектор Даниел Минчев, мл.инспектор Христо Георгиев, мл.инспектор Николай Пенков и мл.инспектор Илиян Николов“, завърши Русинов.

Главен инспектор Христо Банков каза, че за една година с помощта на различни европейски програми е приключил един етап на цялостна подмяна на техниката на Районна служба по безопасност и защита на населението.