Снимка: ПГТ „Пенчо Семов“
Снимка: ПГТ „Пенчо Семов“ / Бронз за аниматорите от паралелка „Туристическа анимация“ на ПГТ „Пенчо Семов“
Бронз за аниматорите от паралелка „Туристическа анимация“ на ПГТ „Пенчо Семов“ от първото национално състезание за „Най-добър млад хотелиер“ и „Най-добър млад аниматор“.

Емоции, напрежение и страст за победа–така отборът на Професионална гимназия по туризъм „Пенчо Семов“ – Габрово ще запомни участието си в престижното състезание, проведено от 11 до 13 април в Курортен комплекс „Златни пясъци".

Елица Бенева от 12-ти клас  формулира на английски език решението си на казус за допълнителните услуги в хотела. Журито бе  съставено от мениджъри на хотели и хотелски вериги, членове на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. 

От 22 конкуренти Елица зае осмо място и с усмивка сподели: „Трябва да се участва. Затова съм поканила съученици от 11-ти клас – да им разкажа какво трябва да направят и да се подготвят следващата година за първото място.“

Във Възрожденската механа на „Етър”-а са майстори на българската, не на чуждата кухня

Безспорно завоевание е бронзовият медал за аниматорите от ПГТ – Валентина Колева, Камелия Александрова, Симона Иванова, Цветелина Борисова, Александър Рачев, Валентин Стефанов, които изпълниха великолепно подготвена цялостна програма – танцово шоу „Арабска нощ“, предназначена за анимация в казино на хотела. Те получават стипендия от 750 евро, ако пожелаят да се запишат във Варненския университет по мениджмънт.

Учениците са подготвени за състезанието от Даринка Христова, учител по туристически дисциплини, Стефан Колев и Даниел Дамянов – професионални аниматори.

Снимка: ПГТ Пенчо Семов
Бронз за аниматорите от паралелка „Туристическа анимация“ на ПГТ „Пенчо Семов“

От ръководството на гимназията заявиха, че където и да отиде в България човек може да се срещне с възпитаници на габровското учебно заведение”

„Обръщаме се с обич и благодарност и към Марин Георгиев, випуск 2014 г. на ПГТ „Пенчо Семов“, сега вече мениджър в хотел в „Златни пясъци“, за безрезервната морална и практическа подкрепа на учители и ученици.

Оказва се, че където и да отидем, можем да срещнем нашите пораснали ученици, бързо и успешно направили кариера в туристическия бизнес. Затова възникна и идеята да запознаем в бъдеще читателите на 100 вести с някои профили на ученици на ПГТ „Пенчо Семов“ , които работят в сферата на финансите, хотелиерския и ресторантьорски мениджмънт.”