Арестуваха двама мъже за телефонна измама, извършена на територията на Габрово
Арестуваха двама мъже за телефонна измама, извършена на територията на Габрово / skener.bg

Криминалисти от полицейското управление в Горна Оряховица задържаха двама мъже от село Камен, извършили телефонна измама на територията на Габрово.

Работата по случая е започнала около 15:30 ч. вчера, когато в полицията във Велико Търново била получена информация за 40-годишен мъж, който пътувал с лек автомобил от Габрово в посока старата столица и носел със себе си 2000 лв.

Парите били придобити от телефонна измама, извършена по схемата "пари за операция на близък" на територията на Габрово. Незабавно служители на РУ - Г. Оряховица са предприели необходимите мерки и малко по-късно въпросният автомобил е бил засечен, край село Драганово.

Същевременно са били предприети мероприятия по издирване и установяване на граждани, за които е имало информация, че се занимават с измами.

След около два часа в района на болницата в железничарския град е задържан лек автомобил "Ауди" и намиращите се в него двама мъже - 21-годишния Й. П., известен на полицията и 26-годишния Д. С., криминално проявен и осъждан за измами и двамата от с. Камен.

При последвалата проверка на двамата мъже и автомобила полицаите открили и иззели мобилни комуникатори, между които и мобилният телефон със СИМ картата, с който е била извършена измамата. Двамата са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР.

Мъжът пренасял парите се е прибрал в Габрово и там е задържан от служители от местното полицейско управление. Работата по документиране на престъпната дейност на Й. П. и Д. С. продължава, съвместно със служители на ОДМВР - Габрово.