Арести за притежание на наркотици в Габрово
Арести за притежание на наркотици в Габрово / Dariknews.bg
 На територията на Габрово е проведена специализирана операция по противодействие на престъпленията, свързани с наркотици. В хода на акцията служители на сектор „Криминална полиция“ при РУ-Габрово задържали двама местни жители – на 26 и на 21 години, непосредствено след осъществяване на сделка с марихуана.

Мъжете са установени и спрени около 21.15 ч. в района на ул. „Орловска", след като си били купили наркотиците. В л.а. „Фолксваген“, управляван от 26-годишния мъж, са намерени две полиетиленови свивки с 11 гр суха листна маса, която при полевия наркотест реагирала на марихуана.

В л.а. „БМВ“, управляван от 21-годишния, е открита полиетиленова свивка с 5.3 гр листна маса от същия вид. Установено било, че мъжът е седнал зад волана след употреба на наркотични вещества – при проверката техническото средство отчело положителен резултат за марихуана.

След проведени допълнителни оперативни действия, по-късно същата вечер криминалистите задържали и лицето, което разпространявало наркотиците - 27-годишен местен жител, у когото са намерени 2 полиетиленови свивки марихуана. Мъжът  е заловен в района на ул. „Климент Охридски".

Наркотичните вещества са иззети. Мъжете, купили наркотиците, са задържани за срок до 24 часа, а разпространителят е с наложена постоянна мярка „задържане под стража“ в ОСИН-Габрово. Работата по цялостното изясняване на случая продължава. Образувано е досъдебно производство.