АПИ започва ремонт на улиците „Емануил Манолов” и „Чардафон” в Габрово
АПИ започва ремонт на улиците „Емануил Манолов” и „Чардафон” в Габрово / DarikNews.bg

От 3 юни Агенция „Пътна инфраструктура“ започва ремонта на участък от пътя Габрово – Дебел дял, съвпадащ с улиците „Емануил Манолов” и „Чардафон” в град Габрово. Със средства от бюджета на агенцията ще бъдат ремонтирани 814 м. Инвестицията е за 365 000 лв. Двете улици са в централната част на областния град и са изключително важна пътна артерия.

Ремонтите ще се извършват без отбиване на движението. Ще бъде поставена необходимата вертикална сигнализация, за да се осигури безопасното преминаване в района на обекта. Предвидено е полагането на биндер и плътен асфалтобетон, подмяна на бетоновите бордюри, почистване, ремонт и изграждане на нови дъждоприемни шахти. Ще се постави и нова хоризонтална маркировка. По този начин ще се подобрят транспортно-експлоатационните качества на пътя, носимоспособността на настилката и ще се повиши безопасността на движението по две от най-натоварените улици в центъра на Габрово.

Ремонтните дейности ще се изпълнят от ДЗЗД „Интегрирани инфраструктури Габрово”, с която АПИ има договор за текущ ремонт и поддържане на републиканската пътна мрежа на територията на област Габрово. Срокът за изпълнение е 2 месеца.