67 изявени деца от Дряново са вписани в Почетната книга „Дарования и постижения“
67 изявени деца от Дряново са вписани в Почетната книга „Дарования и постижения“ / 100 вести

Теми от вестник "100 вести"

67 изявени деца и ученици от Дряново са вписани в Почетната книга „Дарования и постижения“ за постигнати високи резултати в национални и международни форуми през учебната 2013/2014 година. На тържествена церемония в навечерието на Деня на народните будители кметът д-р Иван Николов и зам.-кметът Даниела Томова-Енчева връчиха на дряновските дарования и техните преподаватели, ръководители и треньори свидетелства за вписване в книгата.

Габровската художничка и нейните ученици от Школата по приложни изкуства продължават своите изяви с рисуване върху коприна. Под мотото „Традицията е модерна“ ще бъде открита поредната изложба – на 3 ноември от 18:30 часа в арт галерията на Радио Варна.

Клони на дървета и храсти, както и всякаква друга растителност, превземат всяка година от и без това тесните селски пътища, констатира от лични наблюдения репортер на „100 вести“. През лятото и есента те създават проблеми на водачите на превозните средства, защото им отнемат видимостта, особено на завои и излизане от второстепенни на главни пътища. Но още по-сериозни са те през зимата, защото надвисват на пътя от тежкия сняг.