14 декември - денят с най-голям брой заловени надрусани младежи през тази седмица
14 декември - денят с най-голям брой заловени надрусани младежи през тази седмица / Dariknews.bg, архив

14 декември се оказа денят с най-много заловени дрогирани младежи през тази седмица.

Около 11:00 ч., на бул. "Ст. Караджа" в Габрово, полицейски служители спрели за проверка 16-годишен младеж. В джоб на дрехата му са намерени свивка със суха листна маса, която при полевия наркотест реагирала на марихуана, и кутийка с 2 таблетки, реагиращи на амфетамин. Наркотичните вещества са иззети. Младежът е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

В Севлиево, около 16:00 ч., в района на ул. "Ст. Пешев" полицейски екип спрял за проверка 18-годишен младеж от с. Малък Вършец. В джоб на връхната му дреха е намерена кутийка със суха листна маса, която при полевия наркотест реагирала на марихуана. При последвалото претърсване в жилището му, в чекмедже на шкаф е намерен полиетиленов плик със суха листна маса от същия вид. Наркотичното вещество е иззето. По случая е образувано досъдебно производство.

Час по-късно, около 17:00 ч., в района на същата улица, полицейски служители извършили проверка на 17-годишен младеж от с. Градище. В джоб на якето му е намерен полиетиленов плик със суха листна маса, която също реагирала на марихуана. Наркотикът е иззет. По случая е образувано досъдебно производство.

Около 13:45 ч., на ул. "Украйна" в Трявна, полицейски екип спрял за проверка л.а. „Ауди". Установено е, че водачът - 18-годишен младеж от същия град, управлява МПС след употреба на наркотични вещества - техническото средство "DRUG CHECK 3000" отчело наличие на метамфетамин. По случая е образувано бързо полицейско производство.