Жалбата на Община Добрич срещу ПФК”Добруджа” -  в Апелативна прокуратура
Жалбата на Община Добрич срещу ПФК”Добруджа” - в Апелативна прокуратура / netinfo
Окръжната прокуратура е отказала да образува наказателно производство по сигнала на община Добрич срещу ПФК „Добруджа”, съобщи кметът Детелина Николова. Преписката се връща обратно към Районната прокуратура. „В сигнала сме посочили данни за извършени присвоявания от длъжностни лица и сключени неизгодни сделки от страна на управляващите футболното дружество”, припомни Николова.

В постановлението на Окръжна прокуратура обаче се казва, че нарушенията на длъжностни лица в акционерни дружества не може да се квалифицират като престъпления по служба. „Постановлението е от 5 ноември и може да се обжалва в Апелативна прокуратура – Варна, което общината ще направи”, заяви кметицата.

Както вече Дарик съобщи през август общината сезира прокуратурата с искане за проверка на финансовото състояние на ПФК "Добруджа"АД, в което кметството е миноритарен собственик. Негови представители обаче не са допускани като членове на управителния и надзорния съвет на дружеството. От общината настояваха магистратите да се произнесат, ако в ПФК”Добруджа” има извършени нарушения.

Николова заяви тогава пред журналисти, че натрупаните загуби на дружеството възлизат на 1 900 000 лева и то е декапитализирано, въпреки постъпващите приходи от апортираните общински имоти.

Днес стана ясно още, че на Общото събрание на дружеството в края на миналата седмица мажоритарният собственик КЛЦ-Трейд-2001 в лицето на Красимир Цонев е отказал да бъде назначен предложения от Общинския съвет контрольор Весела Карамилева.