/ АПИ - Силистра
Изпълнени на 100% са строително-монтажните работи при рехабилитацията на 9,77 км от второкласния път Кубрат-Тутракан, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. Основният ремонт на пътя се финансира от ОП „Региони в растеж“ чрез Европейския фонд за регионално развитие, а инвестицията е за близо 5 млн. лв. За обекта вече има подписан Акт 16 и предстои издаването на разрешението за ползване.

Участъкът започва от кръстовището с път II-21 Тутракан-Русе, преминава през с. Старо село и завършва при границата с област Разград. С изпълнението на проекта е възстановена носимоспособността на настилката и е осигурена оптимална скорост на движение. Отсечката е с нови мантинели, пътни знаци и маркировка. Изпълнител на строително-монтажните работи е „Пътперфект- Т“ ЕАД, а надзорът е осъществен от „Трафик Холдинг” ЕООД.

85 на сто от общата стойност на проекта е финансирана от  Европейския съюз, а националното съфинансиране е 15 на сто. Със средства от европейската програма основно се ремонтират още 21 км от второкласния път  в участъка Разград-Търговище, като се очаква отсечката да е готова рез септември т.г.. След завършването на двата проекта ще бъдат обновени общо 30 км от пътя, който свързва областите Силистра, Разград и Търговище.