Общински съвет Добрич
Общински съвет Добрич / Дарик Добрич
Общинският съвет на Добрич заседава днес. Ще бъде приет план за действие за общинските концесии за периода до 2020 година. Съветниците ще дадат съгласие за отдаване под наем на общински полски пътища за стопанската 2018 – 2019 година. Предлага се цена за ползване от 55 лева за декар средно годишно рентно плащане за землището.

Ще бъдат определени минималните цени за таксиметров превоз на пътници. Предлага се минималната цена за 1 километър пробег по дневна тарифа да бъде 0.75 лв. , а по нощна – 0.85 лв. Максималните цени са съответно 1.20 лв. и 1.30 лв.

Предлагат Камелия Кондова да получи Наградата "Дора Габе" за 2018 година

И още на сесията – общинските съветници ще разгледат идеята за побратимяване на община Добрич с град Тамбов, Русия. Предложението за подписване на договор за партньорски отношения е получено устно, по време на посещение на делегация от град Тамбов в град Добрич за честването на 9 май, а след това и писмено.

Съветниците ще гласуват започване на процедура по преобразуване чрез вливане на Тролейбусен транспорт” ЕООД и „Автобусен транспорт“ ЕООД в „Градски транспорт” ЕООД.

На сесията трябва да бъдат одобрени предложенията на конкурсната комисия за избор управители на ДКЦ 2 и Центъра за психично здраве. Конкурсите бяха спечелени от д-р Валери Веселинов и д-р Даниела Събева-Стоева.

Отхвърлиха предложението публицистът Георги Казанджиев да стане почетен гражданин на Добрич


Ще бъде гласувано предложението за формиране на маломерни паралелки в общински училища. Предлага се в 5 училища да има общо 11 паралелки с ученици под минималния брой, който е 18.

Общинският съвет ще реши кои творци да бъдат удостоени с националната награда „Дора Габе” и съпътстващите отличия и ще се запознае с работата на комисията за определяне на почетен гражданин на Добрич.