Общо 53-ма души са евакуирани от снощи насам в Добричка област заради проливни дъждове, каза главен инспектор Тихомир Катранджиев, началник на сектор „Пожарогасене и аварийно-спасителна дейност“ към Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН). 

Около 30 от тях са пътували в автобус, чийто шофьор не е спрял на сигнал да не влиза в събралата се на пътя вода в с. Бранище, и е бил понесен от нея. Превозното средство е изтеглено от служители на РДПБЗН, а за хората са се погрижили техни близки, каза още гл. инспектор Катранджиев. 

Сред евакуираните са и двамата възрастни, които снощи бяха изведени от домовете си по улиците „Арда“ и „Ивайло“ в град Добрич. Останалите са граждани, закъсали с автомобилите си.

Кадри, направени от хеликоптер, показват наводнението в Карловско (СНИМКИ/ВИДЕО)

Към момента са подадени сигнали за 44 наводнени адреса. Очаква се да постъпят още, които ще бъдат отводнени при нужда. Водата обаче е започнала да се отдръпва.

Около 2:00 часа през нощта заради прииждаща вода от близкото с. Богдан е имало опасност от преливане на канала, но това не се е случило. Няма поражения и обстановката е нормализирана.

Дарин Димитров, директор на РДПБЗН, каза за БТА, че служители проверяват проходимостта на дерето в района на парка. При нужда от почистване ще се търси съдействието на Общината, в случай че предстоят още проливни дъждове. 

Реагирано е и на четири сигнала за паднали дървета – две в Шабла, едно в Кранево и едно в Генерал Тошево. Няма данни за пострадали хора.



 
БТА