Започва ремонт на пътя Варна-Добрич-Кардам
Започва ремонт на пътя Варна-Добрич-Кардам / БГНЕС, архив
Започва рехабилитацията на пътя Варна-Добрич-Кардам, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура /АПИ/. Символичната първа копка ще бъде направена на 17 юни. Очаква се да присъства министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, председателят на УС на АПИ инж. Дончо Атанасов, областният управител на Добрич Красимир Кирилов, кметове, депутати. Официалният старт на ремонтните дейности ще бъде даден в 12.15 часа утре в центъра на село Стожер.
 
Рехабилитацията на пътя се финансира от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Ремонтът на пътя Варна-Добрич-Кардам се бави заради обжалване на обществената поръчка за надзор

Изпълнител на обекта е ДЗЗД „ПХ-Добрич“ – Бургас. Общата цена на изпълнение на договора е в размер на 7 111 433 лева без ДДС. Строителният надзор ще се осъществява от „Пътинвест – Инженеринг“ АД – София.

Забавяне има при голяма част от проектите на АПИ за ремонт на пътната инфраструктура в страната. Причината - обжалване на тръжните процедури.
 
„От общо 15 планирани за ремонт пътни отсечки, можем да започнем работа само по четири от тях - участъкът от Разград до Търговище, пътят Добрич - Варна, отсечката Старо Оряхово – Гроздово и още една в Хасковско“, обясни министър Нанков вчера в Пловдив. Реконструкцията на посочените пътища стартира в събота.