Семинар на тема „Интелигентни градове“ се провежда в Пловдив
Семинар на тема „Интелигентни градове“ се провежда в Пловдив / Искра Койчева, Дарик Пловдив
АМ Тракия ремонт
93924
АМ Тракия ремонт
  • АМ Тракия ремонт
Частта на АМ "Тракия"- от Пловдив до Стара Загора, ще бъде преасфалтирана след края на лятото. Това заяви в Пловдив министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. За ремонта на отсечката са предвидени 6 милиона лева, но за да не се създават затруднения при пътуването по време на активния туристически сезон, той ще започне през септември,  категоричен беше Нанков.
 
Над 1 милиард и 700 милиона лева са договорените средства по програма „Региони в растеж“, 12% от тях вече са разплатени, посочи още министърът. 
 
Проектът на Министерството на здравеопазването за модернизацията на спешната помощ, който е на стойност 136 милиона лева, се бави, добави Нанков
 
„За целта е създадена работна група, която да ускори нещата и считам, че до края на годината ще сме готови с апликационната форма, за да можем да кандидатстваме“, обясни той.
 
Забавяне има и при голяма част от проектите на АПИ за ремонт на пътната инфраструктура. Причината - обжалване на тръжните процедури.
 
„От общо 15 планирани за ремонт пътни отсечки, можем да започнем работа само по четири от тях - участъкът от Разград до Търговище, пътят Добрич - Варна, отсечката Старо Оряхово – Гроздово и още една в Хасковско“, обясни министърът. Реконструкцията на посочените пътища стартира в събота.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството откри в Пловдив двудневен семинар на тема „Интелигентни градове“.  В него ще участие взеха  Витория Алиата ди Вилафранка – директор на дирекция „Изграждане на административен капацитет“ в ГД „Регионална и градска политика“ и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на Управляващия орган на ОПРР Деница Николова.