Централен кооперативния пазар в Добрич
Централен кооперативния пазар в Добрич / Дарик Добрич,архив
От утре – 28 август, започва оценяването на проектите от архитектурния конкурс за нов облик на централни кооперативен пазар на Добрич, съобщиха от общината.

За участие в конкурса до изтичането на крайния срок - 20 август, са получени 13 конкурсни проекта. Проектантските екипи са от Добрич, Варна, Бургас, Стара Загора и София.

Община Добрич обявява обществено обсъждане на промени в правилника на общинските пазари

Проектите и съпътстващите ги документи са прегледани от техническа комисия от длъжностни лица на администрацията, като бе осигурена анонимността на участниците и са отпечатани таблата, които ще бъдат предадени на професионално жури за оценка и класиране.

Журито, определено със заповед на кмета на Добрич, се състои от архитекти и урбанисти от България, Унгария, Естония и Италия – 7 основни и двама резервни членове. На 28 август в 11 часа журито ще започне своята работа с обход на територията, която е обект на конкурса – централната градска част от бул. „Двайсет и пети септември“ до Автогара Добрич, а техническата комисия ще предаде проектните разработки на председателя на журито - арх. Иван Димчев.

Заключителното заседание на журито ще се проведе на 30 август.

Съгласно конкурсните условия ще бъдат отличени три проекта с първа, втора и трета награда. На екипа, спечелил първа награда, ще бъде предложен договор за изработка на работен проект въз основа на представената идея.