Младата надежда на добричкия бридж - Йордан Щерев /вляво/, ще е сред основните претенденти за награди във всички турнири
Младата надежда на добричкия бридж - Йордан Щерев /вляво/, ще е сред основните претенденти за награди във всички турнири / netinfo
За 33-та поредна година Добрич ще бъде център на българския спортен бридж. От днес  до неделя тук ще се състезават най-елитните бриджори на България и Румъния. Повече от 200 участници ще си дадат среща в традиционния Международен бридж фестивал "Добрич `2018", който ще бъде открит в 19.30ч в р-т"Чифлика" на хотелски комплекс "Грийн палас".

Добричлии триумфират в международната бридж ваканция "Павел баня"

След откриването ще започне едносесиен двойков турнир. В петък ще се проведе турнирът за смесени двойки /13.30 ч./, а в 19 часа ще започне главният двойков турнир. В събота и неделя от 10 часа е откритият отборен турнир.

Международния бридж фестивал "Добрич" е един от най-знаковите форуми на интелектуалния спорт у нас и както винаги и тази година в него ще вземат участие много световно известни майстори - многократните медалисти от световни и европейски първенства. Това са Виктор Аронов, Иван Нанев, Владимир Михов, Диана Дамянова, Румен Трендафилов, президентът на Българската бридж федерация Тони Русев, шампионът на България от двойковия шампионат Ангел Ванчев, както и два национални отбора на Румъния, предвождани от изпълнителния директор на Румънската бридж федерация Мариус Джорджеску.
 
Организаторите от СК"Дама купа" канят всички любители на спорта да посетят една от най-престижните спортни прояви в града, осигурявайки безплатен вход за всички зрители.