Фестивал на хвърчилата в Шабла на 201 21 и 22 септември
Фестивал на хвърчилата в Шабла на 201 21 и 22 септември / община Шабла
За 8-а поредна година община Шабла и Зеленият образователен център организират Фестивала на хвърчилата. Празникът, който се превърна в предпочитано септемврийско събитие за много хора от страната и чужбина, ще се проведе на 20, 21 и 22.09.

И тази година организаторите са се погрижили за разнообразна съпътстваща програма.

Официално откриване на фестивала ще бъде на 20 септември от 18 часа Зеления образователен център. Ще бъде представен проектът на проф. Цочо Бояджиев, Николай Трейман и Митко Новков, наречен „ПОЕЗИЯ И ФОТОГРАФИЯ“.

На 21 и 22 септември в местността „Малкото море“, южно от фара на нос Шабла, ще бъдат разположени шатри, където ще се помещават арт-работилници за изработка на хвърчила, бижута, картички и апликации от естествени материали. Ще има и демонстрация на техники за управление на хвърчило, ще се продават и ръчно направени сувенири.

И тази година ще има специално място, отредено за био производители, които ще могат да предложат екологично произведени местни продукти (плодове, зеленчуци и мед).

Ще бъде организирана пешеходна екскурзия край неповторимите пещери и скални образования в района.

За доброто настроение ще се погрижат Васко Кръпката и Подуене Блус Бенд, Джаз Бенд Добрич и Фара Бенд.

Всеки, който иска да подкрепи организаторите, може да се запише като доброволец в Зеления образователен център, както и да закупи картичка с фотос от предходните издания на фестивала и така да стане дарител за организирането на фестивала през 2020 година.