Канят ни на фестивал на хвърчилата в Шабла
Канят ни на фестивал на хвърчилата в Шабла / netinfo
Жителите и гостите на Шабла ще могат да се включат в две любопитни събития в съботния ден. Традиционният Фестивал на хвърчилата ще започне в 10 часа на 23 септември в местността „Малкото море“, южно от Фара на нос Шабла. От 14 часа музикално настроение на феста ще придаде концертът на Елица Тодорова и Братя Пищолски.

От 2 до 70-годишни участваха във Фестивала на хвърчилата в Сборяново, срещна ги и френският посланик

Фестивалът е организиран от община Шабла и Зелен образователен център. Той ще предложи различни атракции. Сред тях са демонстрации на оригинални и атрактивни модели хвърчила, собствена изработка на участниците, свободно пускане на хвърчила, арт-работилници за изработка на хвърчила, бижута и апликации от естествени материали. Ще има щандове за продажба на ръчно направени сувенири, както и шатри за хапване и пийване.

Местни производители ще предложат екологични продукти - плодове, зеленчуци и мед. Организират се и пешеходни екскурзии за наблюдение на птици до Тузлата и Тюленово.

За втори път Дрон фест в курорта Албена

Турнирът по подводен риболов се организира за пета поредна година от Морски клуб „Портус Кариа“ като кръг от серията състезания за купа „България“ на федерацията по подводни спортове. Тази година състезанието е последно за сезон 2017 – VII кръг, а след неговия край ще бъде обявена годишната ранглиста на купа „България“ и най-добрите състезатели ще бъдат наградени от представители на федерацията.

Бургаски тим представя България на Евро-Африканското по подводен риболов

Домакин на церемонията по откриване, мерене на улова, награждаване и закриване на състезанието е хотел-ресторант „Делфина“, откъдето ще сервират на състезателите безплатни храна и напитки за възстановяване на силите, изразходвани в надпреварата.

Продължителността на състезанието е 5 часа, но при лоши метеорологични условия главният съдия може да намали състезателното време или да отмени състезанието.

Втори турнир по подводен риболов
Пресцентър