Въпросът на Дарик: Подкрепяте ли смяната на българската кандидатура за генерален секретар на ООН?
Въпросът на Дарик: Подкрепяте ли смяната на българската кандидатура за генерален секретар на ООН? / БГНЕС

Днес ви питаме: Подкрепяте ли решението на правителството да смени българската номинация за генерален секретар на ООН по време на предизборната кампания? Ирина Бокова или Кристалина Георгиева е по-успешната кандидатура за България и има ли шанс българският кандидат за поста?

Припомняме, че до смяната на българската номинация се стигна след петото предварително гласуване в централата на ООН, на което българският кандидат Ирина Бокова остана на шесто място с пети резултат.

Преди това премиерът Бойко Борисов заяви, че ако на гласуването Бокова не се класира сред първите двама, правителството ще обсъди какво да прави с българската номинация.

Още в средата на септември в българските и световни медии се появиха твърдения, че кабинетът обмисля втора кандидатура за ООН - на еврокомисаря Кристалина Георгиева.

Очакваме вашите отговори, мнения и коментари по темата на ефирния телефон на Дарик - 058/ 60-24-24 от 10.15 до 10.25 часа на 30 септември, на страницата на Добрич в Dariknews.bg, както и в страницата на Дарик Добрич във Фейсбук.