Полицията в Добрич арестува двама мъже за въоръжен обир на бензиностанция.

Кражбата е извършена в началото на септември в ранните часове на утрото. Тогава в полицията е получен сигнал от частна охранителна фирма за задействан паник бутон на бензиностанция, която се намира по околовръстен път на град Добрич.

Сутрешен екшън: Въоръжен обир в бензиностанция край Бобов Дол

На място е установено, че маскиран мъж, чрез използване на огнестрелно оръжие, заплаха и нанасяне на удар на служител на бензиностанцията, отнема сума пари, представляваща оборотни средства. Вследствие на инцидента е пострадал 57-годишният служител на обекта, който е с разкъсано-контузна рана на главата, вследствие на удар с пистолет в тила.
 

пистолет
ОД на МВР - Добрич


Месец и половина по-късно след проведени множество оперативно издирвателни мероприятия и процесуално следствени действия от полицейските служители е установен извършителят на дръзкото деяние и негов помагач.

С полицейска мярка за срок от 24 часа са задържани двама мъже на 28-години и 40-години, криминално проявени и познати на органите на МВР. В хода на работа със задържаните е установено, че прекият извършител на деянието е по-младият мъж, а по-възрастният бил негов помагач.

Маскиран с нож ограби бензиностанция в Стара Загора

Установени са веществени доказателства в това число и оръжието, което е използвано за извършване на престъплението. Двамата правят пълни самопризнания за извършеното деянието. Работата по установяване и документиране на престъпната им дейност продължава.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня