Районният съд в Генерал Тошево
Районният съд в Генерал Тошево
„Съдът през погледа на децата“ е темата на изложба с детски рисунки, която ще бъде открита в Районен съд - Генерал Тошево на 16 април. Инициативата е посветена на Деня на Българската конституция и професионален празник на юристите и съдебните служители. В експозицията са включени творбите на всички автори, участвали в конкурс за рисунка, обявен в рамките на образователната кампания „Децата и съдът“, обхванала над 300 деца от 6 училища в община Генерал Тошево.

Изложба в "Двореца" за 140 години Търновска конституция
        
Откриването на изложбата е насрочено за 10.30 часа, когато ще бъдат обявени и имената на наградените автори. Комисия, съставена от магистрати и служители на съда, е отличила по три най-добри рисунки от всяко училище, участвало в конкурса, а една от всички представени творби, е обявена за големия победител. Присъдена е и една специална награда. Авторите на отличените рисунки ще получат наградите си от председателя на Районния съд Росен Стоянов.
        
По време на събитието ще бъде направен и отчет-анализ на образователна кампания „Децата и съдът“, проведена в периода 18 - 29 март с цел повишаване правната култура на учениците от началния и прогимназиален етап на обучение.