В Дома за възрастни хора в тервелското село Полковник Савово посещенията на близки и други граждани се преустановяват заради епидемичната обстановка, разпореди със заповед кметът на общината Симеон Симеонов.

Ограничението не засяга контролната дейност на различни органи в дома. Сред въведените нови противоепидемични мерки е и изискването в залите за радостни и тъжни ритуали в общината да не се допускат едновременно по повече от десет души.

COVID картата на България: Всички региони остават в червено

С кметската заповед се въвежда и ограничение за посещения до 50 на сто от капацитета на обществени обекти - заведения за хранене и развлечения, зали за концерти и спортни събития, фитнес и игрални зали и други, като се спазва изискването за представяне на зелен сертификат.

Работното време на обектите се ограничава до 22:00 часа. Непълнолетните в общината не могат да посещават без настойник клубове, компютърни зали, заведения за хранене. Заниманията по интереси за учениците се спират, като изключение се прави само за децата, включени в целодневна организация на обучение с изискването паралелките в училищата да не се смесват.
БТА