Заливът Ха Лонг във Виетнам
Заливът Ха Лонг във Виетнам / netinfo

Бизнес конференция „Споразумение за свободна търговия между Виетнам и ЕС – възможности и предизвикателства, търговско-икономически отношения между Виетнам и България“ ще се състои в Добрич на 10 юли. Ще участват представители на бизнес–средите от двете държави, специализирани в различни сектори. Конференцията цели да представи съдържанието на Споразумението за свободна търговия между Виетнам и ЕС (EVFTA), възможностите, потенциала и силните страни на търговия пред бизнесмените и предприемачите на Добрич и региона. Ще се демонстрират и областите на производството и търговия на град Добрич и региона, за да се открият възможности за инвестиции и търговия с виетнамски партньори.

Събитието ще бъде открито от Посланика на Виетнам - Н. Пр. г-жа Нгуен Тхи Хонг Оан. Тя ще информира за политическата, икономическа и социална обстановка в държавата. Кметът на Добрич Йордан Йорданов ще представи икономическите възможности на Добрич и региона. Търговският съветник в Посолството г-н Нгуен Тхай Хоа ще формулира основните черти на Споразумението за свободна търговия между Виетнам и ЕС, възможности и предизвикателства и ще представи възможности за търговия с Виетнам. Първият секретар в Посолството г-н До Ван Чинг ще представи участниците във форума видео клипове за икономическа и социална обстановка и туристически потенциали на Виетнам.
В края на програмата е предвидена и дискусия по представените теми. Организатори на конференцията са Посолството на СР Виетнам в България заедно с Община град Добрич.