Община Добрич получи покана за участие в турско-български бизнес форум
Община Добрич получи покана за участие в турско-български бизнес форум / община Добрич

Кметът Детелина Николова се срещна с новия генерален турски консул Ниязи Еврен Акйол, съобщават от пресслужбата на общината. Дипломатът бе на първа опознавателна визита в Добрич, в рамките на която гостува и в Областна управа.

Кметът представи пред консула характеристиките на община Добрич и инвестиционните възможности за нейното развитие. Информира го за всички изложения на „Добрички панаир", в които участват и турски изложители със свои продукции. Кметът акцентира и върху сътрудничеството на общината с турски общини в образователната сфера и увери госта, че администрацията ще продължи да работи усилено за утвърждаване на тези контакти и обмена на добри практики.

Пред консула са представени инвестициите в общината в рамките на обувната промишленост и дървообработването, както и терена на бившето военно поделение от 424 декара с 51 постройки върху него, който е предвиден за модерна промишлена зона с работещи фирми. Кметът допълни, че желанието е да се построят жилищни площи за гостуващи специалисти, лектори или гости, както и спортен комплекс за отдих на работещите.

Дипломатът информира, че амбициите на турската страна са да се разширяват търговско-икономическите контакти между двете страни. Ниязи Еврен Акйол отправи покана към община Добрич за участие в турско-български бизнес-форум в Бургас с предприемачи от региона.