/ IStock
В covid-сектора в Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич вече няма свободни легла и се предприемат мерки за разкриване на още един с допълнителни места, съобщават от здравното заведение, изразявайки безпокойство от разрастването на епидемията от коронавирусната инфекция в региона.

Двама жители на Добрич загубиха битката с коронавируса

Положителните случаи в областта от началото на кризата са 117 като само през последното денонощие са регистрирани нови пет. Досега през болницата са преминали 32 пациенти с коронавирусна инфекция и усложнения, а само от началото на юли са приети 24 болни.

Четирима от пациентите загубиха битката с коварното заболяване, посочват от лечебното заведение. Медицинският екип продължава да се грижи за 17 хоспитализирани, сред които един се бори за живота си.

През последните седмици се наблюдава сериозно пренебрегване на противоепидемичните мерки, което е необяснимо. След два месеца без нито един нов случай на заразен с коронавирус сега Добричка област всеки ден е в челото на негативната класация, апелират в съобщение до медиите от болничното ръководство за гражданска отговорност в епидемичната обстановка.

Още един абитуриент в Добрич е с Covid-19

Ресурсът на болницата има лимит и само осъзнаването от всички за сериозността на ситуацията ще помогне той да не бъде изчерпан и да се помогне на нуждаещите се, допълват от стационара.

От болницата апелират областният и общинските координационни щабове да преразгледат противоепидемичните мерки, ако е необходимо, а институциите да упражняват строг контрол за спазването им.
БТА