/ iStock/Getty Images
Двама жители на Добрич – мъж на 78 години и жена на 52 години, които бяха в Covid-сектора на отделението по анестезиология и интензивно лечение в болницата в Добрич са починали - съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция и секретар на Областния координационен щаб д-р Светла Ангелова.

Към момента в интензивното отделение се намира една жена в тежко състояние на дихателна реанимация. Общият брой на починалите от коронавирус в Добричка област до момента е четирима души. И двамата починали са били настанени в реанимация с дихателната недостатъчност и хипертонична болест. Жената е имала и бронхиална астма и онкологично заболяване. 

Д-р Ангелова информира, че на всички погребални агенции, както и на Обредния дом са дадени от Регионалната здравна инспекция предписания за начина на погребение на хора, починали от коронавирус. Предписание е издадено и връчено и на болницата за условията, при които се предават телата на покойници на погребалните агенции.

През тази седмица от всички, поставени на домашна изолация и лечение в областта, 31 пациенти предстои да бъдат взети втори проби за изследване, при които, ако се потвърди отрицателния резултат, те ще бъдат излекувани