УС на ВК”Добруджа 07” ще реши за Шампионската лига след турнира за Купата
УС на ВК”Добруджа 07” ще реши за Шампионската лига след турнира за Купата / Дарик Добрич
УС на ВК”Добруджа 07” ще реши за Шампионската лига след турнира за Купата
86042
УС на ВК”Добруджа 07” ще реши за Шампионската лига след турнира за Купата
  • УС на ВК”Добруджа 07” ще реши за Шампионската лига след турнира за Купата

Управителният съвет на волейболен клуб „Добруджа 07” ще вземе решение дали отборът ще участва в Шампионската лига след края на турнира за Купата на България, заяви пред Дарик президентът на клуба Галин Господинов. Както е известно, миналата година добричлии спечелиха Купата, но се отказаха от участие в евротурнирите.

Има много въпросителни, които стоят пред нас, преди да вземем категорично решение дали да участваме, подчерта Господинов. Оказва се, че зала „Добротица” не отговаря на изискванията за провеждане на мачове от европейските турнири, защото височината на залата е с един метър по-малка от необходимото. Не е достатъчно и отстоянието от терена до секторите. Стои също така и въпросът с финансирането на това участие, както и със селекцията, защото договорите с играчите се подновяват година за година.

„Ние искаме да участваме, за да можем да надградим отбора, да дадем шанс на волейболистите да се изявят на друго ниво и да се развият като спортисти допълнително. Не е идеята просто да отидем и да кажем – да, Добрич игра. Добрич трябва не само да играе, а трябва да има и защо да го направи”, каза още президентът на клуба.

Отборът имаше два дни почивка и възобнови тренировките си от днес. Участието в турнира за Купата на България започва на 25 април в Бургас.  Добруджа 07 е в една група с Нефтохимик и Миньор /Перник/. Посрещачът Мирослав Градинаров и центърът Светослав Гоцев ще подсилят шампионите за турнира, те са в Добрич и вече тренират с тима. Дарик научи, че е възможно да бъде картотекиран още един изявен състезател.

Шестте отбора от последния етап на турнира са Арда, Марек Юнион Ивкони, Монтана,  Добруджа 07, Миньор и Нефтохимик . Отборите са разделени в две групи – първите три ще играят в Дупница, а вторите – в Бургас. Мачовете ще играят на 25, 26 и 27 април. Полуфиналите и финалът са в Бургас на 29 и 30 април.

Добруджа 07 играе с Нефтохимик на 25.04 и с Миньор на 26.04. Мачовете са от 18 часа.

В прикачения файл чуйте интервюто с Галин Господинов, Мирослав Живков и Георги Манчев.