Състезание на БЧК за първа помощ
Състезание на БЧК за първа помощ / БЧК Добрич
Областно състезание на Ученическите екипи по първа помощ (УЕПП) се проведе в сградата на ОУ „Христо Смирненски“ в Добрич. В него взеха участие победителите от общинските прегледи на УЕПП.
 
Ученическите екип се състезаваха в три пункта - теоретичен тест, ситуация на инцидент, в която отборите екипно трябва да приложат на практика знанията и уменията си по оказване на първа долекарска помощ, и животоспасяващи мерки – сърдечен масаж. Тук всеки участник се изяви индивудиално.
 
Първите три места заеха екипите на ОУ ”Д-р П.Берон” с. Коларци, община Тервел, СУ “Д.Талев” град Добрич и СУ “Асен Златаров” гр. Шабла.

БЧК състезание Добрич първа помощ
БЧК Добрич

Първенецът ще представлява  област Добрич на XXХ Национално състезание на УЕПП от 6 до 8 юни в с. Лозен.
 
Заелите първи места получиха грамоти, купи и индивидуални награди, а останалите четири екипа на СУ „Св.Св. Кирил и Методий“ град Добрич, Об.У „Добри Войников“ с. Победа,  СУ „Никола Вапцаров“  с. Карапелит и ОУ „Христо Смирненски“ град Генерал Тошево бяха отличени с грамоти за участие и индивидуални награди.
 
На откриването и закриването на УЕПП 2019 присъстваха доброволци на БЧК и БМЧК и служители на секретариата. От името на Областния съвет на БЧК директорът на секретариата д-р Артюн Еринозов връчи купите и грамотите на победителите и на останалите участници, благодари на всички екипи за положените усилия за достойно представяне, на съдиите за безпристрастното класиране, на служителите на секретариата за отличната организация, както и на ръководството на ОУ „Христо Смирненски“ за домакинството.