Кулинарен конкурс
Кулинарен конкурс / swisseducation.com
Кулинарната академия на Швейцарската образователна група и проектът ДОМИНО за дуално образование обявяват конкурс „Аз готвя най-добре“, за да поощрят млади таланти. Конкурсът е насочен към учениците, които учат за готвачи в четирите дуални паралелки в професионалните гимназии по туризъм в градовете Добрич, Бургас, Стара Загора и Перник.

Победителят ще има уникалния шанс да бъде на едноседмичен курс „Въведение в кулинарното изкуство“ в Кулинарната академия -  Швейцария, който дава знания и умения, но и създава възможности за полезни контакти. Втората награда е двудневно участие в Дните на отворени врати на Швейцарската образователна група. Третият ще получи книга с рецепти и готварска престилка от музея на прочутия шеф Антон Мозиман, автор на Cuisine Naturelle - иновативна концепция, която обединява здравословното хранене и най-изтънчените гастрономически преживявания.
Желаещите кандидати ще бъдат оценени на първи кръг с есе на тема „Удоволствието да готвиш за другите“. След това избраните ще трябва да представят кулинарните си мечти и в кратък видеоклип. Жури от представители на Швейцарската образователна група и ДОМИНО, както и гласуване в социалните медии ще определят победителите.

Есето трябва да бъде между 300 и 500 думи и да разказва за мечтите: В какъв ресторант се виждате след десет години? Как открихте готвенето за свое призвание? Защо избрахте кухнята за свое работно място? Кой вашият кулинарен идол? От кого се учите? Какви са вашите кулинарни фантазии? Какво ви вдъхновява в началото на пътя ви към голямата кулинария? Сладко и/солено? Крилце или кълка?
Срокът за изпращането на есетата е 6 април 2017 на culinarycompetition@swisseducation.com. До 10 април ще бъдат обявени авторите на десетте най-добри есета. До 1 май те ще трябва да изпратят видеоклип. След това ще вървят събеседвания на журито и едновременно с това гласуване за клиповете в социалните медии (между 7 и 20 май). Клипът, събрал най-много харесвания и споделяния, ще спечели третата награда.  За първото и второ място ще се произнесе журито.
Победителите ще бъдат обявени на 21 май.