Талевци отбелязват патронния си празник
Талевци отбелязват патронния си празник / netinfo

Ученици и преподаватели от СОУ „Димитър Талев” отпразнуваха патронния си празник с тържествен концерт. Възпитаници от първи до дванадесети клас активно участваха в подготовката и осъществяването на инициативата и изявиха на сцена своите многобройни таланти.

Под ръководството на актрисата Ема Георгиева ученици от гимназиален и прогимназиален етап представиха театрална постановка, в основата на чийто сценарий са разказите на Димитър Талев. В красиви народни носии талевци изпълниха залата с фолклорна музика и добруджански хора, а момичета от балет „Алексия” впечатлиха всички с красива хореография на модерни музикални хитове. Любителите на музиката бяха изненадани с изпълненията на песни на български и английски език от сборна формация от ученици от начален и прогимназиален етап.

Празникът на талевци продължи и днес с инициативи в училището. Ученици, преподаватели и гости от ЦДГ №17, №18 и №20 взеха участие в многобройните мероприятия през деня. Почитателите на музиката и танците бяха зарадвани с мини концерт и зумба маратон. Най-малките участници се включиха във весел карнавал, а по-големите ученици се съревноваваха в поредица от спортни игри по програмата „Стъпка по стъпка”. Сръчните талевци демонстрираха своята креативност в арт ателие за изработка на оригами и в надпреварата за най-красив фейспейнтинг /рисуване на лица/.

Талевци отбелязват патронния си празник
netinfo