Съветниците в Добрич обсъждат теглене на два заема и намаление на данъка за такситата
Съветниците в Добрич обсъждат теглене на два заема и намаление на данъка за такситата / Дарик Добрич

Намаляване на данъка за таксиметров превоз от 590 на 300 лева ще обсъди на днешното си заседание Общинският съвет на Добрич.  Предложението е на кмета Йордан Йорданов и идва само два месеца след решението за вдигане на налога, което беше взето на юлската сесия. Промяната се прави заради недоволството на таксиметровите превозвачи, които смятат, че повишението на данъка не е съобразено с техните доходи и оборотите им за годината. Съветниците ще определят още минималните и максимални цени за таксиметров превоз в общината.

Разглеждат данъка и цените за таксиметров превоз

На сесията ще се обсъжда предложение за теглене на кредит от фонд ФЛАГ в размер на 1 760 618 лв. за погасяване на част от задълженията по наложената финансова корекция по проекта за депото в Стожер. От съветниците ще се иска разрешение за още един - краткосрочен заем - до 800 000 лева, който ще се използва за покриване на текущи разходи в образованието, социалните дейности, културата и за ремонти на улици.

Общината ще тегли два заема, за да покрива дългове

Предстои да се гласува и предложението хореографът Александър Александров да бъде удостоен със званието „Почетен гражданин на град Добрич” за 2016 година.

Александър Александров: Трябва да инвестираме в децата, които творят