Съветници от ГЕРБ организират почистване около паметника на Хан Аспарух
Съветници от ГЕРБ организират почистване около паметника на Хан Аспарух / ПП Герб - пресцентър

Почистване в района на паметника на Хан Аспарух организират общинските съветници от ГЕРБ в Добрич, съобщиха от местната централа на партията. Отстраняването на храсти и клони в района на мемориалния комплекс е започнало още през лятото, а тези дни дейността ще бъде финализирана. В момента се разчистват площите от бившия ресторант  „Спортна среща“ до булевард „25-и септември“.

Почистването се извършва от работници, наети с лични средства на общинските съветници Младен Матеев, Иван Иванов и Живко Мартинов.

„Най-важната част от „Спортна среща“ до спортна зала „Добротица“ предстои да бъде почистена. В тази част във вечерните часове е много тъмно и придвижването на гражданите е опасно. След почистването,  осветлението от булеварда ще даде повече сигурност на добричлии, които преминават всекидневно през този участък” - коментира Живко Мартинов - общински съветник и член на областното ръководство на ГЕРБ – Добрич.

Общинските съветници припомнят, че архитектурно-скулптурният мемориал Хан Аспарух е най-големият паметник, посветен на основоположника на България. Той е дело на скулптора Величко Минеков и арх. Иван Николов. Открит е на 16 октомври 1981 г. във връзка с юбилейните тържества, посветени на 1300-годишнината от създаването на българската държава.

„Паметникът е едно от лицата на Добрич и затова не може да бъде изоставено и опасно място“ – заяви Младен Матеев - член на постоянната комисията „Спорт и младежки дейности“ към Общинския съвет на Добрич.