/ Районен съд Балчик, архив
Съдебни служители от Балчик посетиха Районен съд - Велико Търново с цел обмяна на опит, съобщи председателят на Балчишкия съд Ивелина Велчева. По време на посещението са представени добри практики, осъществявани в различните служби на двете районни съдилища. Обсъдена е работата с деловодните програми, дейността  на счетоводствата и на съдебно-изпълнителните служби. Гостите от Балчик се запознаха с организацията на работата в Районен съд - Велико Търново и разгледаха съдебните зали, деловодствата, архива, регистратурата и специализираната зала за изслушване на деца.

Работното посещение бе организирано по инициатива на Районен съд - Балчик, а домакините от Велико Търново са изразили писмена благодарност за визитата, която са определили като добра възможност за двете страни да обменят професионален опит, практика и полезна информация. 

Договорено е двете институции да продължат сътрудничеството си. Планира се до края на годината да бъде организирана нова работна среща на съдебните служители, която ще се проведе в Балчик.