Социалистите в Добрич - объркани от разногласията в БСП, искат една евролиста
Социалистите в Добрич - объркани от разногласията в БСП, искат една евролиста / Дарик Добрич

Социалистите в Добрич са объркани от разногласията в БСП, искат обяснение от ръководството на партията и една евролиста. Това става ясно от обръщение, прието на пленум на социалистите в Добрич и изпратено до Националния съвет и Изпълнителното бюро на партията.

"През последните дни представители на БСП изрекоха много и различни думи и мнения,  направиха изказвания, изразиха мнения за ситуацията в партията. Докато словесните престрелки вървят на високо ниво, редовите партийни членове са объркани какво става. Признават това с тревога и искат не позиции и мнения пред медиите, а най-просто другарско обяснение", се казва в обръщението.

"БСП е столетна партия, ще издържи и сега на вътрешните сътресения, защото целта е определена – победа на евроизборите с една листа!", посочват още добричките социалисти.

На 25 януари БСП-Добрич ще проведе отчетна конференция. По време на форума ще бъдат гласувани предложените от основните партийни организации кандидати за евролистата на червените. Сред номинираните са Сергей Станишев, Георги Пирински, Илияна Йотова, Антон Кутев. Издигната е и кандидатурата на Ивайло Калфин, който подкрепи проекта АБВ.