/ netinfo
Утре ще е предимно слънчево. В следобедните часове ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места в планинските райони ще превали и прегърми. Ще духа слаб северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат 28-33 градуса.

През юли ще има валежи, температурите ще са от 10 до 39 градуса

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има в следобедните часове по Северното Черноморие, но вероятността за валеж е малка. Ще духа бриз. Максималните температури ще бъдат 28-31 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 24-26 градуса; вълнението на морето - 1-2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. След обяд ще е с развитие на купеста облачност, но само на отделни места краткотрайно ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде 24 градуса, на 2000 м - около 16 градуса.

Климатолог с прогноза за времето през юли

В петък ще се усили вятърът от северозапад, ще бъде предимно умерен и с него ще прониква малко по-хладен въздух. Ще преобладава слънчево време, но ще има и временни увеличения на облачността, по-значителни - над Североизточна България и планинските райони, където на места ще превали и прегърми. В събота ще има променлива облачност, по-значителна - над източните и планинските райони, но само на отделни места краткотрайно ще превали. Все още ще духа умерен северозападен вятър.
 
Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg