/ Дарикнюз, архив
Проектните идеи се приемат до 29 юни
До 29 юни ще се приемат фишове за проектни идеи по Инвестиционната програма на Добрич, съобщиха от общината. Актуализацията и допълнението на Инвестиционната програма на Добрич включва основни и резервни обекти, а към момента има сключено споразумение с управляващия орган за допълнително финансиране в размер на 28 млн. 199 хил.162 лв., припомнят от кметството.

Работна група ще приеме предложенията, ще ги разгледа и ще ги оцени. В нея влизат представители на НПО, социални структури и институции. Проектните идеи, които Община Добрич е депозирала към работната група са общо пет на брой на обща стойност около 7 млн. лева  и включват:
  • Реконструкция и благоустрояване на градска среда в кв.”Балик” – „Йовково” – обект ул. „Каменица”  – тротоари, настилки, енергоспестяващо улично осветление и улично озеленяване, места за паркиране и монтиране на указателни знаци.
  • Реконструкция и обновяване на градска среда в Добрич – асфалтиране и изграждане на тротоари по ул.”Екзарх Йосиф”  и ул.”Методи Кусевич”.
  • Рехабилитация на ул.”Любен Каравелов” – тротоари,паркоустройство и междублокови пространства.
  • Рехабилитация и реконструкция на ул.”Захари Стоянов” и прилежащите междублокови пространства.
  • Рехабилитация на бул.”Добричка епопея” и мостово съоръжение – поставяне на настилка, тротоари и разделителна ивица.
Проектни фишове могат да подават всички юридически лица с нестопанска цел, които упражнавят дейност на територията на град Добрич, без да се изисква те да са част от интегрирания план за градско възстановяване и развитие., уточняват от общината.