Ще проверяват  дейността на  основните организации на БСП
Ще проверяват дейността на основните организации на БСП / netinfo
На посещение в Добричка област пристигат секератарят на Изпълнителното бюро на Висшия съвет на БСП Антон Кутев, главният секретар на БСП Димитър Дъбов и началникът на организационния отдел на партията Младен Костов, съобщават от пресслужбата на БСП-Добрич. Те ще направят преглед на състоянието на общинската организация на БСП в Добрич, ще се срещнат с изпълнителното й бюро и  с представители на общинските съвети на партията в други общини от областта.

Пленумът на Общинския съвет на БСП е решил да се извърши преглед на партийните организации в Добрич, след като е отчетен спад на членския внос и неяснота около членската маса в организациите. По данни от март 2007 г. в Добрич е имало 1851 членове на БСП в 58 организации. Анализи обаче сочат, че реално членството е наполовина. За проблеми в общинската партийна организация в Добрич се заговори след местните избори през 2007 г., когато кандидатът на БСП за кмет не стигна до балотаж.

Пленумът на БСП е приел и план за работа на Общинския съвет на Добрич за тази година. Основният акцент в него е за активизиране на основните партийни организации, както и за възстановяване на младежките клубове.