/ ThinkStock/Getty Images
Започна електронното гласуване за четвъртите Годишни награди в туризма - `2019, съобщават от Министерството на туризма. Онлайн вотът ще определи носителите на призове в 16-те категории в конкурса на Министерството на туризма.

Ще създават Българско Черноморско конгресно бюро

Всеки може да гласува онлайн за един участник в рамките на една категория (отчита се едно гласуване от всеки IP адрес), като може да се подкрепи кандидат от всяка категория.

Кандидатите, които са допуснати до финалната фаза на конкурса и ще се борят за призове, са близо 100, разпределени в 6 професионални категории, 5 художествени и 4 специално предназначени за българските общини.

Голямата награда в категория „Изборът на българите“ традиционно ще бъде определена сред всички туристически обекти, включени в „100-те национални туристически обекта“ и „50-те малко познати места“. 

В Добрич ще изграждат Парк на миниатюрите „Малката Добруджа“

В категорията „Изборът на българите” са включени седем обекта от област Добрич.
Това са Дом-паметник „Йордан Йовков"-Добрич, Двореца и Ботаническата градина в Балчик, Художествена галерия-Добрич, Текето в с. Оброчище, Историческият музей в Каварна, нос Калиакра.

Най-много участници - 19, ще се надпреварват за приза в категория „Туристическо събитие“. За награда в категория „Туристическа атракция/обект и устойчивост на инвестицията“ ще се борят 15 кандидати.

Сериозен е интересът и към категориите „Специализиран туризъм“ и „Иновация“, където участниците са съответно 6 и 7. Общо 18 общини подадоха документи за участие в специално предназначените за тях категории.

Специализирана агенция ще рекламира Добрич като туристическа дестинация

За златните статуетки в 5-те художествените категории - радио, телевизия, печат, онлайн медия и блог, ще се състезават 26 кандидати. В тазгодишното издание надпреварата ще е най-оспорвана при онлайн медиите, където има най-много участници. 

Може да гласувате за финалистите до 6 декември на www.tourismawards.bg, сайтът е достъпен и през уебстраницата на Министерството на туризма. Наградите ще бъдат връчени на официална церемония в София на 16 декември.