Къща-музей на Йордан Йовков
Къща-музей на Йордан Йовков / Община Добрич
Община Добрич ще кандидатства с проектно предложение за изграждане на Парк на миниатюрите „Малката Добруджа“, съобщават оттам. Обявена е обществена поръчка за създаване на проектно предложение. Избраният проект ще търси комбинирано финансиране по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020; Приоритетна ос 6: Регионален туризъм. Крайният срок за кандидатстване е 31 декември 2021 г., допълват от Общината.

Конкурсът е за изготвяне на технически инвестиционен проект за изграждане на Парк на миниатюрите „Малката Добруджа“ с посетителски център и кафе аперитив в Добрич. Територията, предмет на заданието, обхваща площи, заключени между жилищно застрояване по ул. „Орфей“ и ул. „Бяла река“, ЖК Дружба 1 и бул. „Добруджа“, включително паметника на деспот Добротица.
 
Проектът планира поставяне на миниатюри и в двора на Къщата-музей, в която е живял Йордан Йовков на ул. ”Майор Векилски” № 18. Целта е създаване на туристически маршрут – от нея до Парка на миниатюрите. Планира се маршрут за гости на града и от родната къща на актрисата Адриана Будевска“ до „Малката Добруджа“.