/ Дарик Варна, архив
Възможностите за създаване на Българско Черноморско конгресно бюро и превръщането на Българското Черноморие в хъб за популяризиране на Черноморския басейн бяха разгледани на междуведомствена дискусия, провела се във Варна.

МВР и НАП събират сигнали за нередности в курортите

На нея участва и областният управител на Добрич Красимир Кирилов, заедно с представители на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, Министерство на икономиката, Министерството на туризма, Министерството на културата, Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Българска търговско-промишлена палата, браншови асоциации, общини, експерти в областта на туризма и събитийната индустрия, представители на бизнес организации.

Обсъдени са инвестициите в конферентната индустрия, функционирането на конгресните бюра и са представени добри международни практики. Планирано е в Българското Черноморско конгресно бюро отговорности за развитието му да имат представители както на изпълнителната власт, така и на бизнеса - транспортния бранш, хотелиери и ресторантьори, авиопревозвачи, както и културни институти - галерии, музеи и не на последно място училища и университети.

Данъчните започват масови проверки по Северното Черноморие

Намеренията са да бъде предложен един завършен продукт, който да рекламира Българското Черноморие и възможностите му за конгресен туризъм в международни борси и изложения, съобщава областният управител на Добрич и добавя, че желанието на участниците в първата дискусия е идеята да бъде финализирана и в края на годината да има подготвен готов проект, с който да се търсят възможности за финансово обезпечение на бюрото.