/ Община Добрич
Общинският съвет на Добрич прие актуализация на Програмата за развитие на туризма за 2019 година. Планирани бяха 5600 лева за информационно и рекламно обслужване.
 
Министърът на туризма: Работата на гимназиите по туризъм е ключова за сектора

Програмата е годишен оперативен документ за реализиране на основни приоритети и цели на общината в областта на туризма. Тя е приета с решение от 26 март т.г. с резервиран финансов ресурс в размер на 53 713 лв.
 
Планираните дейности за 2019 год. са на стойност 34 000 лв. Предвидено бе остатъкът от 19 713 лв. да бъде използван след актуализация на Програмата при възникване на необходимост от провеждане на събития и мероприятия, които допринасят за развитието на туризма, включително рекламна дейност и материали.
 
В Добрич се открива форум "Бизнес и образование"

На проведено редовно заседание на 09.05.2019 год. членовете на Консултативния съвет по туризъм отчетоха слабото рекламиране на Добрич като туристическа дестинация и предложиха ползването на услугите на специализирана рекламна агенция, която да представя новини, интервюта, снимки и видеа, които позитивно представят Община град Добрич пред страната и света.
 
Агенцията, чиито услуги ще ползва общината, е „Роял комюникейшън“ .