Родителите на загинала във влака София-Кардам дариха полученото държавно обезщетение
Родителите на загинала във влака София-Кардам дариха полученото държавно обезщетение / Дарик Добрич

Родителите на загиналата по време на пожара във влака София - Кардам Валерия Желева, дариха средствата от полученото държавно обезщетение за злополуката на учебни заведения в Добрич. Това съобщават от пресслужбата на общината. Средствата ще бъдат използвани за закупуване на учебни помагала.

Едно от заведенията-получатели е детска градина №18, където майката Софка Дойнова представи дарението пред родители, учители и деца, и в присъствието на кмета Детелина Николова. В градината, със средствата са закупени интерактивни дъски с лаптоп и проектор - за всяка от групите, озвучителна техника, кухненски уреди и кухненски шкафове. Размерът на дарението е 30 000 лева.

Освен детската градина, родителите на Валерия Желева дариха средства в еднакъв размер и на СОУ „Св.Климент Охридски", Хуманитарна гимназия „Св.св. Кирил и Методий", детска ясла „Пролет" и СУ „Св.Климент Охридски".

В нощта на 28 срещу 29 февруари 2008 г. в бързия влак, пътуващ по направление София-Кардам загинаха девет души, като петима от тях - от Добричка област. Пожарът пламна в един от спалните вагони.