Филмът на Петър Русев
Филмът на Петър Русев / Личен архив
Роденият в Добрич режисьор Петър Русев ще представи пред публика своя игрален филм „Нощни светлини и бягащи риби“. Събитието започва в 18.00 ч. в Кафене „Стария Добрич“. Филмът е късометражен, с участието на Рая Пеева, Силвия Петкова, Станка Калчева, Михаил Сарвански и други. Главната актриса е позната на зрителите от филма на Радослав Спасов „Пеещите обувки“, посветен на певицата Леа Иванова.
 
Показват филмите от проекта „Красив Добрич“

Историята, чийто сценарист също е Петър Русев, разказва за Невена - своенравно и чувствително момиче, и Борис, които имат бурна връзка на път да се превърне в брак. Случаен инцидент отключва поредица от събития, които внезапно разкриват непознати черти от характерите им и истинската същност на техните близки. Невена успява по изобретателен начин да изпита Борис и младият мъж получава първия важен урок в живота си.
 
Петър Русев е завършил актьорско майсторство и театрална режисура в НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов“, играл е сцената на Театър „София“. Специализира кинорежисура в Дания и се изявява като театрален, кино и ТВ режисьор. Работи като асистент-режисьор в няколко кинопродукции в Дания. Помощник-педагог и учител по актьорско майсторство в „Grasshoppen skolen” – Frostrup,  Дания.