Решават бъдещето на шестте имота, върнати на кметството от футболното дружество
Решават бъдещето на шестте имота, върнати на кметството от футболното дружество / Дарик Добрич

Как да бъдат управлявани върнатите на община Добрич имоти, които бяха апортирани през 2000 и 2002 година в ПФК "Добруджа" АД, ще се реши на предстоящата сесия на Общинския съвет на Добрич на 14 септември. 

Както е известно, преди 10 години в капитала на футболното дружество като непаричен апорт влязоха обектите Централен кооперативен пазар, Магазин по бул.25-ти септември №5, Гостилница в АЕМО "Стария Добрич" и Хан в АЕМО " Стария Добрич". През 2002 година бяха добавени Паркинг за автомобили по ул. „Княз Дондуков" и Център за базарна търговия по ул."Иван Рилски". Срокът на вещното право на ползване на обектите изтече на 30 август 2010 година и е необходимо да се вземе решение за управлението и стопанисването им, се казва в докладната записка на кмета Детелина Николова до общинските съветници. 

Предложението на кметицата е ханът и гостилницата в АЕМО"Стария Добрич" да се обявят за публична общинска собственост и бъде открита  процедура за отдаването им на концесия. Съгласно Закона за общинската собственост решението за обявяването им за публична общинска собственост трябва да се приеме с мнозинство повече от половината от общия брой на съветниците. 

Кооперативният пазар, паркингът и центърът за базарна търговия да се предоставят на Общинското предприятие „Общински пазари", а магазинът да бъде стопанисван от кметството, се казва още в предложението.