Изложението Селското стопанство и всичко за него, организирано от Добрички панаир
Изложението Селското стопанство и всичко за него, организирано от Добрички панаир / Дарик Добрич, архив
Заявили са участие фирми и от Румъния, Турция, Гърция и Италия, 30% идват за първи път
XXV Международното изложение „Селското стопанство и всичко за него” ще се проведе от 29 август до 2 септември. Интересът към изложението расте, според организаторите поради връщането му на традиционното място за провеждане – Спортен комплекс „Простор“. Фирмите ще предложат: едрогабаритна и малогабаритна техника, машини и съоръжения за животновъдството, селскостопански инвентар, сушилни инсталации, техника за почистване, сортиране и обеззаразяване на семена, препарати за растителна защита, семена и посадъчен материал, резервни части, масла и смазочни материали, автомобили. Интерес за участие са заявили фирми предлагащи етерично-маслени култури, към които все повече земеделци в Добруджа се насочват, както и техника за обслужването им. Ще бъдат представени банки, медии и специализирана литература.

В Добрич ще пристигнат производители и търговци от Румъния, Турция, Гърция и Италия. Това доказва, че житницата на България – Добруджа, е център за представяне на най-новите технологии, машини и съоръжения за селско стопанство, както и постиженията в земеделието, коментират организаторите. До момента 30% от заявилите участници за първи път ще се представят в изложението на "Добрички панаир". Те ще предлагат ПРЗ на фирми от Великобритания, Япония, Испания; биологичен листен тор от стрити скали, създаден преди две години в Австрия;  - цялостни решения за отоплителни инсталации с котли на биомаса – пелети и дървен чипс. Ще се включат водещи производители на висококачествени оградни системи на българския пазар; фирми обслужващи животновъдния сектор, които ще предложат тестове за подобряване здравния статус и репродуктивността на стадата; доилна и охлаждаща техника, системи за съхранение и транспортиране на тор.
 
Официалното откриване на панаира е предвидено за 29 август 2017 г. от 10:00 часа. На официална вечеря ще бъдат връчени наградите на "Добрички панаир" АД.