Първа копка по проект за енергийно обновяване на жилищни сгради в Ген.Тошево
Първа копка по проект за енергийно обновяване на жилищни сгради в Ген.Тошево / Община Ген. Тошево
Символична първа копка по проекта за енергийно обновяване на многофамилни жилищни сгради бе направена в Генерал Тошево. Обект на строителните дейности ще бъдат три сгради – ж-к „Александър Димитров” блок 2, ж-к ”Александър Димитров” блок 4 и ул. „Опълченска” № 26 в града.
 
Церемонията се състоя пред блок ''Александър Димитров” 2 и в нея се включиха кметът на Генерал Тошево Валентин Димитров, екипът, отговорен за изпълнението на проекта, представители на фирмата–изпълнител на строителните дейности и жители от блоковете, включени в проекта за внедряване на енергийно ефективни мерки.
 
Пред присъстващите градоначалникът посочи, че изпълнението на строително-ремонтните дейности на блока ще продължи 7 месеца. За всеки един от останалите блокове има избран изпълнител след проведена обществена поръчка, като и при тях предстои откриване на строителна площадка. Освен жилищния блок „Александър Димитров“ 2, по ОП “Региони в растеж“ ще бъдат енергийно обновени още 5 жилищни блока в града. В рамките на проекта ще бъдат реализирани дейности по подмяна на дограма, топлоизолация на стените, хидроизолация на покрива, подмяна на електрическата инсталация в общите части на сградата, изпълнение на енергоспестяващо осветление в общите части.
 
Проектът се финансира по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020, съфинансиран от ЕС чрез ЕФРР и е в размер на 1 281 083, 65 лв.